Adrian Furnicã

O campanie cu miros de hazna

Daca poprul asta ar fi un asemuit cu un corp uman, atunci ar avea capul mic, creier de gaina care face managentul activitatilor primare, mincat, dormit, defecat, o burta mare alimentata de o gura imensa care mesteca in continuu ca sa tina in viata dihania, niste picioare tremurinde si in final un metabolism lent si pacatos care lasa in libertate cind se duce la buda, niste animale politice, care mai de care mai puturoase. Organismul asta are si o mina dreapta mica in interiorul careia niste intelectuali speriati si emigrati printre niste degete strimbe indraznesc sa gindeasca si sa scrie. Pentru o mina de ilegalisti ai inteligentei care se incapatineza sa traiasca aici. Mina stinga e mare, puternica si cam lenesa si dupa cum ii spune si numele, cam stingace. Incearca sa munceasca dar o cam da in bara. Reuseste sa duca din cind in cind la pestera numita gura alimente greu digerabile si alea parte castigate, parte furate, parte primite pomana. Mina stinga mai are o sarcina. Noaptea, cind restul trupului digera la somn adinc si sforaitor, trage un fel de laba de control ca sa nu fie visele populate prea mult cu bunastarea din alte tari. Rezulanta acestei actiuni este o bascalie continua, un misto generalizat, o ironie grobiana si plina de sensuri ludice. O masturbare trista pe fond vesel. Curul e si el mare, revarsat, urias dar ginditor, fiind cel mai mare organ nascator de idei.. Pe acolo ies la lumina zilei cei mai plini de rahat politicieni. Imbracati frumos, cu ceasuri scumpe, cu pantofi de lac si lipsiti de orice fel de morala sau simt al ridicolului excrementele acestea incep sa vorbeasca, sa dea din miini si din coate, sa se promoveze. In felul acesta, poporul are, vazut din exterior, o imagine de monstru uman, pravalit intr-o hazna, plin de propriile dejectii, acoperit de niste microorganisme care au acaparat portavocea si care nu vorbesc decit despre prosperitate, bunastare, progres. Ah, nu acum. Nu. Undeva in viitor si numai daca ele, microorganismele, vor fi alese sa conduca. Tot astea, parazitele, dupa ce prostesc uriasul popor labagiu sa le voteze, fug prin gaoaza care i-a nascut inapoi in interiorul organismului pe care incep sa-l fure, sa-l devoreze, sa-l acapareze si cel mai rau, sa-l prosteasca. Acumuleaza bogatii, conturi, aur si proprietati cu o voracitate nebuna fara sa-si dea seama ca omoara gazda care i-a nascut. O farima de subconstient ii determina sa-si trimita odraslele la studii in strainatae pe banii strinsi aici in timp ce copii alorlalti se duc la scoli cu wc-ul in fundul curtii. Se trateaza peste hotare in timp ce muritorii de rind se inscriu pe o spirala a mortii in spitalele insalubre din tara, asistati de medici prost platiti si timorati de apartinatorii colorati care le-ar putea cere socotela pentru impotenta statului si care se termina inevitabil cu o spaga la un popa burtos pentru o “Vesnica pomenire” cit mai frumoasa.
ATENTIE !!. A inceput o noua campanie electorala. Sau e cit pe ce. Vom vota din nou pentru ca asa ne cere democratia. Imaginea va fi terifianta. Doua tabere isi vor arunca una spre alta tone de rahat urit mirositor, mizerii, dezvaluiri, pirturile oribile vor latra non stop zile si nopti de talk-show, rigiituri imposibile se vor amesteca cu promisiuni mincinoase, imposibil de tinut, jegurile vor fi scoase de sub presuri si imprastiate peste adversari. O greata nefericita ma cuprinde, ma inconjoara, inteligenta mi-e biciuta, calcata in picioare, asasinata cu idei de gradinita si falsuri… Simt cum din trupul hidos al poporului macinat de gaze si dureri abdominale, clasa politica isi da brinci prin colonul lenes direct pe ecranul televizorului. Privirea imi va fi invadata de afise electorale si banere pe post de hirtie igienica folosita, acoperita de mesaje ce vor sublinia ideea veche de altfel: “Eu, pe post de senator/deputat al tau”. Ar trebui sa aiba astia curajul sa scrie cu litere mici:”Nimeni nu te fura mai bine ca mine: dorm in parlament, chiulesc, fac trafic de influenta, mint, fur, ma ingras si ma imbogatesc ca nimeni altul. Voteaza-ma si-mi va fi bine” Finalul de dupa 9 decembrie va fi o noua gasca de nesimtiti pusa pe capatuiala, guvernind din studiourile de televiziune unde vor latra la noi cu convingere, care va da vina pe nemernicii dinaite si care din cauza grelei mosteniri nu poate face nimic…in afara de a se imbogati pe sine. Cel mai mare dezgust ma va apuca insa cind or sa inceapa sa-mi spuna cit de important e sa votez, sa fiu la urne, sa-mi dau asentimentul pentru hotia lor, sa dau legitimitate mirosului pestilential de prostie si mitocanie pe care mi-o vor bag ape git si dupa ce se vor instala in scaune. Bleah…ce sila mi s-a facut!!

P.S.
Stimati partizani ai unora sau altora, nu incercati sa identificati adresabilitatea acestui pamflet ca fiind indreptata spre adversarii politici. NU !!
Este valabila pentru toti cei care au condus aceasta tara in ultimii 22 de ani, incepind cu Iliescu…
Un popor care a fost condus de bolsevic 10 ani, care are europarlamentarii pe care ii are, unde un sef de partid se injura cu curvele la televizor, unde un propagandist poet si pupincurist la curtea regelui Ceausescu e ingropat cu onoruri militare, unde ciobanul apare in costum la televizor ca formator de opinie, care isi injura intelectualii cu aplomb, care manelizeaza totul cu o ambitie demna de o cauza mai buna, acel popor nu merita alta soarta decit sa stea in hazna.
Oare insa sanse mai avem ??
Avem oare un viitor mai luminos ??
Va fi oare mai bine si la noi ??
CIND ???

      Comentarii (1):

Foarte frumos, am citit cateva post-uri si nu pot sa zic decat ca impartasesc trairile, aproape toate... pt ca nu sunt acolo... Dar cand revin in Romania, gasesc cam ce scrie pe blog-ul asta :( - din pacate. In rest, felicitari si numai bine!

Lasa un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu - nu se publica)

cod securitate Cod securitateAlte articole:

 1. Dacă am avea şi noi polonezi…
 2. Drumul Taberei port la Marea Neagra !!
 3. Nea Gogu de la scularie
 4. Nu avem decit de pierdut
 5. Am hotarit sa ma retrag
 6. Sint un extraterestru
 7. Lui Dumnezeu ii place TVA-ul ?
 8. Moarte caşcavalului!
 9. Tanti Merkel si musiu Sarkozy
 10. De ce l-am votat pe Varujan Pambuccian
 11. De ce voi merge sa votez ?
 12. Fantoma din sectorul 6
 13. Cine uita, nu merita ! Ziua nationala a Veteranilor de Razboi...
 14. Gheorghe Udrişte, vărul lui Jules Verne
 15. Primarul chel si tichia suspendata
 16. Mergi la vot ? Citeste cu atentie !!!
 17. Cristian Paturca, un om uitat
 18. Guvernul in audienta la Roger Waters
 19. Armata nu e bal mascat
 20. Protestăm şi fugim la bere

        Ultimele articole

        Ultimele comentarii