Adrian Furnicã

De ce l-am votat pe Varujan Pambuccian

Cu multi ani in urma eram la un eveniment al revistei Chip care s-a incheiat cu binecunoscutul chef de “dupa”…La un moment dat m-am asezat la o masa cu mai multe persoane. Printre ele, un barbaos impunator cu voce grava si cu un aer sfatos. Nu stiam cine e dar din discutii am inteles ca era o persoana cunsocuta. Dar pe mine nu ma interesa. Asa ca am intrat in vorba cu toata “masa” si bineinteles si cu…barbosul. Incet, incet mi-am dat seama ca vocea imi era cunoscuta. De unde ? Apoi am inteles. De la radio. Si brusc mi s-au aprins beculetele. Era Varujan Pambuccian, cel cu emisiunea de internet de la nu mai stiu ce post din FM-ul romanesc. Il ascultam in masina cu senzatia ca sint singurul ascultator, din cauza nivelului de informatie. Acum nu ca eram eu un extraordinar cunoscator al problematicii dar incercam sa deslusesc tainele a ceea ce spuneau ei acolo saptamina de saptamina. Eh, asta a fost de demult. Revenind la eveniment, imi aduc aminte ca la un moment, intelegind ca omul e profesor de matematica ce mi-am zis eu ? Ia sa-l vad eu cit e de tare ! Deh, dupa doua sprituri poti vina si luna. Si aducindu-mi eu aminte de formula care m-a urmarit de prin anul 3 de facultate il intreb pe Varujan :
-   “ Auzi domule, poti sa-mi expliciti si mie de ce nabla ori nabla produs cartezian este egal cu laplacian ?”…
Am fost convins ca o da la intors. Da’ de unde ? Surpriza maxima. Trage omul un servetel aproape si in pix din buzunar si se pune pe explicat. Am ramas mut. Si desi nu am inteles ce mi-a spus, asa cum nu intelesesem nici in facultate, am fost atent si brusc mi-a fost extreme de simpatic.
Ne-am mai intilnit dupa aceea de multe ori, raminind pentru mine omul cu internetul si radioul si cel mai tare metematician pe care l-am cunoscut.
Peste o vreme ma suna si imi spune ca un coleg din parlament are o initiativa cam traznita cu niste calculatoare si a inaintat un proiect de lege. Si ar avea nevoie de niste oameni din piata IT, implicati in problema, care sa vina sa isi spuna si ei punctual de vedere. Si uite-ma la Casa Poporului ( pentru mine asta e numele ei real ) impreuna cu Irinel Burloiu de la INTEL si Dan Bulucea de al Microsoft sa participam la discutia cu pricina. Atunci am dat piept cu “vocea poporului suveran” Ghise care batind cu palma in masa ne-a dat in final mutarea in plic…Adica: Daca poporul vrea, sa se faca, chiar daca nu se poate.!! Sublim moment !! Important a fost ca atunci am constientizat ca Varujan e si politician. Si inca unul aparte. Care gindeste, are logica, stie ce spune, are proiecte si culmea, le si finalizeaza. Si inca ceva esential. Are mult bun simt. Pentru mine e de ajuns.
Am lipsit o vreme din peisaj si nici pe el nu l-am mai vazut. Nu i-am urmarit cariera politica pentru ca nu asta ma intereseaza la el. Pina anul trecut cind m-a sunat si m-a invitat sa iau act de campania lui electorala. Nu m-as fi dus pentru ca nu ma intereseaza politica decit ca spectator fiind supus intrebarii de-a dreptul filozofice cu caracter universal “ Eu cu cine votez ?” si asta fara sa fiu deloc turmentat. Dar mi-a dat argumentul hotaritor. In campanie cinta si Harry Tavitian. Hopa !! Il ador pe Tavitian inca de acum 30 de ani de la Costinesti si de la Hotel Nord cind am descoperit un alt fel de jazz si un alt fel de blues…cel armenesc ! O incintarae…M-am dus curios sa vad cum se impaca politica cu un altfel de muzica si cu IT-ul…
Si atunci, intr-o ora si jumatate am inteles. Se impaca bine daca sti cum sa le pui in oala si le amesteci, la foc inteligent, cu un program concret.
In felul acesta am aflat cu cine voi vota. Nu pentru ca e armean sau IT-st sau matematician. Si nicidecum pentru ca e politician. Nu ! L-am votat pentru ca e altfel. Pe sufletul meu…
In rest, daca vreti sa-l criticati pentru altele, sinteti liberi. Mie imi este simpatic
La multi ani Varujan !!

Nici un comentariu pentru acest articol

Lasa un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu - nu se publica)

cod securitate Cod securitate



Alte articole:

 1. Un ceaun la fiert numit Romania
 2. Emilia Popescu, Stefan Banuca Jr si azilul social
 3. Ura de dupa amiaza
 4. Dorul de motoreta Mobra
 5. Cine uita, nu merita ! Ziua nationala a Veteranilor de Razboi...
 6. Dacă am avea şi noi polonezi…
 7. Aripa Isterica din PNL trebuie sa-si schimbe discursul
 8. Viitorul nu suna bine deloc
 9. Concluzia dupa inca un drum la Craiova...
 10. Vuvuzele "Made in Romania"
 11. Turism printre chistoace
 12. „Iubite Doamne, fă-mă prost!”
 13. Cum sa asomezi un politician ?
 14. Armata nu e bal mascat
 15. SIDA nu se vindeca cu Shakespeare, dobitocule....!!!
 16. Să guverneze ăştia peste malluri
 17. Gigi Becali deputat sau scrisoare catre mine insumi
 18. Eu cind iubesc, iubesc
 19. Doamnelor si domnilor profesori, respect !
 20. Antonescu Robespierre

        Ultimele articole

        Ultimele comentarii