Adrian Furnicã

Imbecil care nu-i suporta pe nesimtiti

Prea multa nesimtire in tara mea. Prea multi hominizi, bipezi isi consuma metabolismul si lipsa de valori. De cind ma trezesc imi frec gindurile si impresiile de multimea nesimtitilor din jur. Am incercat sa gasesc o explicatie, o motivatie a actiunilor diferitelor categorii de asa zisi cetateni si de fiecare data nu inteleg. O sa rog pe oricine are o bruma de lamurire sa mi-o dea si mie…
Plec de acasa in fiecare zi la ora 7 dimineata. Fac pina la serviciu cam 15 kilometri. In fiecare zi, dar absolut in fiecare zi, cel putin un sofer arunca mucul tigarii pe geam de parca nu ar exista scrumiere in masina. Cel putin unul scuipa si la fiecare trei zile un biped motorizat deschide usa la semafor si rastoarna scrumiera pe carosabil.
In fiecare zi pe bulevardul Titulescu, dupa ce cobor pe podul cel nou, exista pe banda intii cite o masina parcata in dreptul bancilor si una in dreptul lui Mega Image bineinteles ignorind semnele de oprire interzisa. Traficul se stranguleaza, se fac cozi, fluenta dispare. Pentru ca totul sa fie sublim pina la capat, pe bulevardul Iancu de Hunedoara, pietonii trec cu rindul, incet, implacabil, fara vreo noima. Apare si desteptul de dimineata care o ia pe liniile de tramvai. In fiecare zi altul.
Aseara la bloc, pe doua locuri de parcare stationa o masina pusa astfel incit sa le blocheze pe amindoua, evident lasata si putin in strada ca sa strice si traficul. Astept vreo zece minute, dau roata cartierului in speranta ca voi gasi un loc unde sa-mi las masina. As…Se face metrou si nu gasesti neam asa ceva. Revin exact cind coboara o mindra, cu gura pina la urechi, rinjind catre un telefon mobil incastrat parca in ureche. O intreb cit se poate de politicos daca nu ar fi fost mai bine sa parcheze doar pe un loc, moment in care juna incepe sa ma injure feminist. N-am ripostat. Ar fi trebuit sa o calc in picioare dar m-am gindit ca nu merita. A plecat si am parcat.
M-am dus la liceu sa ridic bursa copilului. Evident la ora 7,20 pentru ca la 7,30 incep orele. In secretariat o doamna matusalemica, nervoasa si nemultumita de soarta, incepe sa urle pe motiv ca indraznesc sa cer asa ceva la ora aia cind contabilitatea deschide la 8…De unde sa stiu eu ? Argumentul mamaiei fiind ca ea munceste in fiecare zi pina la ora 16,30 si nu mai poate de efort. Deci sa nu fie deranjata. Halal reprezentanta a unei institutii de invatamint.
La parterul blocului unde locuiesc exista o sucursala BCR. Asta vara alarma a inceput sa sune la ora 21. La ora 2 noaptea nu se oprise . In fata bancii erau deja vreo 30 de personae furioase de nesomn. Plus vreo 100 pe la balcoane care ne uitam cu jind, doar doar o pune mina cineva pe nicaiva bolovani ca sa rezolve problema. Pe la 2,30 apare in sfirsit o reprezentanta a bancii care extrem de nervoasa ca a trebuit sa se deplaseze la ora aia la sediul intrerinderii care o hraneste a inceput sa tipe isteric la oamenii care evident exasperati de incident o apostrofau. Imbrinceli, tipete, isterii. La 3 ne-am culcat toti fara ca cineva sa-si ceara scuze.
La televizor, un candidat la functia de presedinte ii face pe unii votanti si contribuabili imbecili. Oameni care isi exprimasera anumite indoieli vis-à-vis de actiunile lui. Daca acum face asa, cum va face cind va fi la putere si cind evident va fi si mai aspru criticat ? De ce l-as vota ?
Doar ca sa intregesc lista nesimtitilor din jurul meu ?

      Comentarii (1):

E recomfortant sa vezi ca, chiar si in mod donquijotesc,un om mai are ca standard decenta

Lasa un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu - nu se publica)

cod securitate Cod securitateAlte articole:

 1. Ia mai da-i Dracului pe toti !!
 2. Pescarusul lui Claudiu Goga sau Cehov contemporanul la Teatrul de Comedie
 3. Sa sune mobilizarea, sa ne dea cite o pusca la fiecare !!!
 4. Viitorul nu suna bine deloc
 5. De ce l-am votat pe Varujan Pambuccian
 6. Maşina şi viaţa sexuală
 7. Nevoia de revolta
 8. Iertarea...
 9. Cazul Caroline Garcia ar trebui sa fie o lectie ?
 10. Boureanu are, în sfârşit, dreptate
 11. Fomista care maninca pe ascuns !!
 12. Tanti Merkel si musiu Sarkozy
 13. Guvernarea nu e concurs de frumuseţe
 14. Nu ma simt vinovat !!!
 15. Guvernul in audienta la Roger Waters
 16. The Wall...sa darimam odata Zidul asta !!!
 17. Cum ne salveaza de sub darimaturi Oprescu
 18. Natura moarta cu politicieni si inundatii
 19. Divide et impera
 20. Bucurestiul începe cu mine

        Ultimele articole

        Ultimele comentarii