Adrian Furnicã

Imbecil care nu-i suporta pe nesimtiti

Prea multa nesimtire in tara mea. Prea multi hominizi, bipezi isi consuma metabolismul si lipsa de valori. De cind ma trezesc imi frec gindurile si impresiile de multimea nesimtitilor din jur. Am incercat sa gasesc o explicatie, o motivatie a actiunilor diferitelor categorii de asa zisi cetateni si de fiecare data nu inteleg. O sa rog pe oricine are o bruma de lamurire sa mi-o dea si mie…
Plec de acasa in fiecare zi la ora 7 dimineata. Fac pina la serviciu cam 15 kilometri. In fiecare zi, dar absolut in fiecare zi, cel putin un sofer arunca mucul tigarii pe geam de parca nu ar exista scrumiere in masina. Cel putin unul scuipa si la fiecare trei zile un biped motorizat deschide usa la semafor si rastoarna scrumiera pe carosabil.
In fiecare zi pe bulevardul Titulescu, dupa ce cobor pe podul cel nou, exista pe banda intii cite o masina parcata in dreptul bancilor si una in dreptul lui Mega Image bineinteles ignorind semnele de oprire interzisa. Traficul se stranguleaza, se fac cozi, fluenta dispare. Pentru ca totul sa fie sublim pina la capat, pe bulevardul Iancu de Hunedoara, pietonii trec cu rindul, incet, implacabil, fara vreo noima. Apare si desteptul de dimineata care o ia pe liniile de tramvai. In fiecare zi altul.
Aseara la bloc, pe doua locuri de parcare stationa o masina pusa astfel incit sa le blocheze pe amindoua, evident lasata si putin in strada ca sa strice si traficul. Astept vreo zece minute, dau roata cartierului in speranta ca voi gasi un loc unde sa-mi las masina. As…Se face metrou si nu gasesti neam asa ceva. Revin exact cind coboara o mindra, cu gura pina la urechi, rinjind catre un telefon mobil incastrat parca in ureche. O intreb cit se poate de politicos daca nu ar fi fost mai bine sa parcheze doar pe un loc, moment in care juna incepe sa ma injure feminist. N-am ripostat. Ar fi trebuit sa o calc in picioare dar m-am gindit ca nu merita. A plecat si am parcat.
M-am dus la liceu sa ridic bursa copilului. Evident la ora 7,20 pentru ca la 7,30 incep orele. In secretariat o doamna matusalemica, nervoasa si nemultumita de soarta, incepe sa urle pe motiv ca indraznesc sa cer asa ceva la ora aia cind contabilitatea deschide la 8…De unde sa stiu eu ? Argumentul mamaiei fiind ca ea munceste in fiecare zi pina la ora 16,30 si nu mai poate de efort. Deci sa nu fie deranjata. Halal reprezentanta a unei institutii de invatamint.
La parterul blocului unde locuiesc exista o sucursala BCR. Asta vara alarma a inceput sa sune la ora 21. La ora 2 noaptea nu se oprise . In fata bancii erau deja vreo 30 de personae furioase de nesomn. Plus vreo 100 pe la balcoane care ne uitam cu jind, doar doar o pune mina cineva pe nicaiva bolovani ca sa rezolve problema. Pe la 2,30 apare in sfirsit o reprezentanta a bancii care extrem de nervoasa ca a trebuit sa se deplaseze la ora aia la sediul intrerinderii care o hraneste a inceput sa tipe isteric la oamenii care evident exasperati de incident o apostrofau. Imbrinceli, tipete, isterii. La 3 ne-am culcat toti fara ca cineva sa-si ceara scuze.
La televizor, un candidat la functia de presedinte ii face pe unii votanti si contribuabili imbecili. Oameni care isi exprimasera anumite indoieli vis-à-vis de actiunile lui. Daca acum face asa, cum va face cind va fi la putere si cind evident va fi si mai aspru criticat ? De ce l-as vota ?
Doar ca sa intregesc lista nesimtitilor din jurul meu ?

      Comentarii (1):

E recomfortant sa vezi ca, chiar si in mod donquijotesc,un om mai are ca standard decenta

Lasa un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu - nu se publica)

cod securitate Cod securitateAlte articole:

 1. Să jure şefii de sindicate din vămi!
 2. Tanti Merkel si musiu Sarkozy
 3. Rock-ul ca religie
 4. Drumul Taberei port la Marea Neagra !!
 5. Nu sint stapin de sclavi
 6. Oprescu la Balaceanca !!. Internat, nu in vizita de lucru.
 7. La multi ani !!!
 8. Şi tăcerea omoară sau cum aplică biserica politica struţului
 9. O campanie cu miros de hazna
 10. Să guverneze ăştia peste malluri
 11. O limba fara cuvintul...tristete
 12. Sa furam, sa furam, sa furam
 13. Educatia prin cafea
 14. Gemenii Toxici vor să guverneze!
 15. Cea mai tare scoala de business in IT
 16. Concluzia dupa inca un drum la Craiova...
 17. Pinochio de România
 18. Ia mai da-i Dracului pe toti !!
 19. Pescarusul lui Claudiu Goga sau Cehov contemporanul la Teatrul de Comedie
 20. La dracu cu Pasarea Phoenix

        Ultimele articole

        Ultimele comentarii