Adrian Furnicã

Moartea nu mai vine pe banda de magnetofon

Am citit o raportare a Registrului National al Fonogramelor despre cite CD-uri s-au vindut anul trecut si cine e in topul vinzarilor. Pe locul intii se afla Stefan Banica Jr si asta nu ma mira pentru ca a avut parte de o campanie de marketing inteligent pusa la punct si sustinuta puternic de imaginea sa de om de televiziune si teatru dar si de calitaea muzicii pe care o face. Ce urmeaza insa e demoralizant. Pe locul doi este o compliatie cu cintece de craciun iar pe trei este "Cele mai tari manele din Epoca de aur" Urmeaza "Cele mai tari manele de Craciun". Pe locul 5 este "English today". Jalnic. Si mai ales trist. Asta e muzica romaneasca azi? Asta e filonul de creatie pentru care niste parlamentari cu mintea blocata in ceausism vrea bani multi? Pai daca e sa aplicam legea lor idioata cei mai multi bani le-ar reveni unor manelisti pentru ca ei reprezinta marea masa a ascultatorilor din tara asta. Eu sint impacat. Timp de 8 ani am facut la radio o emisiune de rock, jazz, blues si progresive. Pentru ca nu existau ascultatori prea multi era exilata la ora zero. Am facut-o gratuit punind la bataie colectia proprie de muzica care are cam 6000 de cd-uri si din respect pentru o mina de oameni care isi pierdeau noptile cu urechile lipite de radio. Acum in tot FM-ul romanesc se continua asasinarea gusturilor populatiei cu tot felul de cretini care se prefac ca sint compozitori si o multime de idioate care se cred soliste. Si de fapt nu astia sint cei mai vinovati ci poprul asta care se multumeste cu putin si nu vrea sa puna capul la contributie. Moartea inteligentei nu mai vine pe banda de magnetofon. Vine cu CD-uri cu manele. Si cu Acces Direct si alte din astea. Ma afund in YES si "Tales From Topographic Oceans" si ma bucur ca macar Stefan e pe primul loc. Si ma gindesc ca n-ar strica in loc de "Desteapta-te romane" sa punem ca imn "Sa moara dusmanii mei" si pe Dan Diaconescu presedinte.

      Comentarii (2):

Anul trecut in luna mai am fost la Sala Palatului la concertul lui John McLaughlin.Sala plina. Era prezenta generatia noastra a mea si a ta , a celor care ascultam pe vremuri infrigurati \"Friday Night in San Francisco\" la Europa Libera dar si foarte foarte multi tineri . Foarte multi tineri care erau acolo nu pentru a participa la un \"eveniment in\" ci pentu ca intr-adevar pricepeau ce se intampla pe scena. Simteau , vibrau si traiau acea muzica dincolo de procentede audienta si \"trend\"-uri. Am simtit ca nu este totul pierdut. Cred ca ar trebui facut ceva pentru ei. Nu am clar in minte in momentul asta ce dar poate vorbim data viitoare cand vin in Romania.

si eu ma bucur pentru Stefan. intradevar e groaznic ce se intampla, se duce dracului toata \"inteligenta\" care i-a mai ramas romanului. ne degradam incet dar sigur din pacate.

Lasa un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu - nu se publica)

cod securitate Cod securitateAlte articole:

 1. Emil Constantinescu recrut la Dinamo
 2. Inca un matinal de poveste
 3. De ce Bianca Dragusanu??
 4. Nu mai am chef de francezi cu gura mare
 5. Antonia si gaura neagra a inteligentei
 6. Flacara violet
 7. Asa tara, asa candidiati...
 8. Declaratie in exclusivitate pentru site-ul meu
 9. Si mumiile pling citeodata
 10. Mihaela Radulescu a enervat niste mafioti
 11. Uritul si analfabeta....
 12. Toata lumea minte
 13. Black Friday sau impozitul pe lacomie
 14. Striptease-ul dauneaza grav carierei
 15. Proiect de lege impotriva prostirii
 16. Grava problema a opozitiei
 17. Anti hypermarket-uri
 18. Pat Metheny si seara de luni
 19. Vreau prostitutie
 20. Mihaela Radulescu si oportunitatea de a tacea !

        Ultimele articole

        Ultimele comentarii