Adrian Furnicã

Nu sunt prieten cu niciun politician. Şi nici nu vreau!

Mă uit în lungul drumului şi văd cum se apropie cu paşi repezi anul 2012 care va fi unul extrem de urât. Şi nu din cauza greutăţilor financiare sau al dezastrelor apocaliptice care se anunţă pe data de 21.12.2012 ci din cauza campaniilor electorale.

Dar de fapt, urit nu e bine spus. Termenul potrivit ar fi mai degraba...scirbos, dizgratios, gretos, murdar. Va fi un an in care toti politicienii nostri fara deosebire de culoare ne vor ataca inteligenta si bunul simt cu vorbe si cu atitudini sfidatoare, grobiene, mincinoase, jignitoare. Vor promite mult fara sa creada ce spun dar avind pretentia ca noi sa o facem. Bunastarea, pensiile si salariile crescute, dreptatea, intransigenta, investitiile, avintul economic, kilometri de autostrada vor invada micile ecrane si undele radio.

Strazile vor fi murdarite de panouri uriase si poze cu mutrele lor hade acoperite de alte mutre hade, bannere multicolore cu sloganuri penibile, discursuri patetice fals patriotarde vor rasuna pe strazi iar in talk-show-uri spiritele se vor incinge din ce in ce mai tare facind mahalagismul de tip Pepe - Oana sau Mititelu - Piturca sa para poezii de dragoste. Ma ingrozeste de pe acum atmosfera care se anunta si incerc ca ardoare sa-mi pregatesc inteligenta sa faca fata atacurilor furibunde ale celor mai uriti alesi ai neamului din toate istoria.

Si ca sa va dau cel mai recent exemplu am sa ma refer la porcaria pe care am primit-o in cutia postala din partea unui individ imposibil din punctul meu de vedere. Este vorba de senatorul Gabriel Mutu, cel care a trecut de la PDL la PSD si care a venit la sedinta de conducere a partidului cu un Mercedes de lux pe care trebuit sa-l mute ca sa nu fie vazut de domnul Ponta. Ce a facut domnul inainte mentionat ? Mi-a pus in cutia postala o carte de vizita cit un format A5 care are pe spate un inscris alb pe fond rosu. Mesajul transmis incepe cu "TU MERITI Preturi Scazute Duminica". Sint siderat ! De ce merit preturi scazute numai duminica? De ce nu si marti ? Sau cum s-ar deduce, in restul saptaminii merit preturi mari ? Mai departe omul tine sa dea si niste explicatii. Zice ca in virtutea relatiilor contractuale dintre primarie si concesionarii pietelor din sector se poate cere comerciantilor diminuarea preturilor cu 10% duminica. Inteleg ca un politician care fura startul in campania electorala si care e fara frica de ridicol se amesteca in mecanismele de piata si obliga pe comerciantii din pietele sectorului 6 sa scada din marja de profit si asa mic doar ca sa isi faca dinsul campanie electorala.

Daca e sa ne gindim insa facind abstractie de ridicolul propunerii, ar trebui sa vedem cum se va aplica aceasta prevedere ? 10% preturi mai mici decit care preturi? In piata totul se regleaza dupa mecanismele cererii si a ofertei, dupa sezonalitatea produselor, dupa calitatea lor si nu exista mercurial. Cine va sta sa verifice cit s-a platit ieri la fiecare taraba si cit se plateste azi ? Pai daca si-ar vinde domnul senator masina de 6.3 litri si ar dona banii pentru a construi in Drumul Taberei, de exemplu, inca o piata agroalimentara care sa asigure o si mai mare concurenta intre comercianti preturile s-ar regla de la sine si in plus am avea si noi inca un punct de desfacere al produselor agroalimentare . Dar cum sa faca domnia sa asa ceva cu banii personali ? Mai bine pune biciul pe niste amariti printr-o prevedere legala penibila si inaplicabila in dorinta de a fi ales si pe mai departe la masa bogatilor. Dar de ce sa mai discutam despre demagogia si politicianismul de carnaval al alesilor nostri ? Mai bine ii dau dracului pe toti si ma fac ca nu-i mai vad si nu-i mai aud. Ca nu exista.

Mi-e deja greata de ce va fi la anul si ma duc sa-mi iau de acum niste Emetiral ca sa pot supravietui penibilului ce va veni. Si inca ceva. Imi doresc sa nu mai fiu agresat de mesajele astea jenante si profund cretinoide ale politicienilor nostri pe care le primesc in cutia postala. Daca exista legea 676/ 2001 si 677/ 2001 cu privire la protectia vietii private in privinta prelucrailor datelor cu caracter privat care prevede ativitatea de "spam" nu putem sa facem o lege asemanatoare care sa prevada ca primirea de mesaje jignitoare necerute in cutia postala este contraventie si este sanctionata ca atare ? Mai ales ca senatorul de mai sus semneaza "Cu prietenie, senator PSD, Gabriel Mutu" Pai bine mai migratorule politic prin partide, eu sint prieten cu tine? Doamne fereste. Ma cearta mama de nu ma vad daca aude ca m-am imprietenit cu tine. Si te mai asigur ca nu te votez sub nici o forma.

Nici un comentariu pentru acest articol

Lasa un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu - nu se publica)

cod securitate Cod securitateAlte articole:

 1. "Nu se poate aşa o medalie"
 2. Aripa Isterica din PNL trebuie sa-si schimbe discursul
 3. Lui Dumnezeu ii place TVA-ul ?
 4. Miting degeaba
 5. Virusul asta e cam parsiv !!
 6. Rock-ul ca religie
 7. Rock...
 8. Severin, Lucescu şi Onoarea
 9. 40% mediocritate prin lege
 10. Olimpiade şi copii olimpici. Ce gust amar!
 11. Mă numesc Eva, am 4 ani şi sunt bolnavă de leucemie. VREAU SĂ TRĂIESC
 12. Dacă am avea şi noi polonezi…
 13. Fantoma din sectorul 6
 14. Reparatia post mortem foloseste la ceva ?
 15. Ceausescu pfuu, pfuu, pfuu !!!
 16. Rock...
 17. Isteria salveaza Romania
 18. Fotbalul se joacă în altă parte
 19. Tigaia ca factor de uniformizare...sau scurt exercitiu de filozofie sociala
 20. Primarul chel si tichia suspendata

        Ultimele articole

        Ultimele comentarii