Adrian Furnicã

Cãsãtorie din dragoste sau din interes?

Azi dimineatã la un post de radio, domnul Crin Antonescu a dat un interviu pe care l-am ascultat cu destulã atentie. Trebuie sã recunosc cã mi-a adus din nou aminte de vestita povestioarã a lui Mircea Crisan de acum vreo 40 de ani. Se fãcea cã elevul nu învãtase la biologie decât despre castravete si, orice îl întreba profesoara, el ajungea tot la castravete. Asa si domnul Antonescu.

Orice îl întreba moderatorul, dânsul se întorcea tot la Bãsescu si la cât de nociv este acesta pentru tarã. Iar la final, întrebat fiind despre alianta cu Partidul Conservator nu a gãsit altã explicatie decât atacul la adresa presei, care nu este întru totul de acord cu alegerea fãcutã de partidul dânsului, ba chiar are niste nedumeriri. Argumentul suprem fiind cã nu întelege de ce se scandalizeazã lumea acum si nu a luat o pozitie la fel de transantã, când în trecut altii s-au aliat cu PC-ul.

publicitate Eu cred cã sunt câteva motive întemeiate. Primul ar fi cã, dupã o campanie furibundã împotriva presedintelui si a actualului guvern care dureazã de mai multi ani, lumea se astepta la o pozitie de demnitate si de "neatârnare" a partidului, fiind gata sã-si asume riscurile unor alegeri viitoare de pe pozitia omului mândru si constient de valoarea sa si care nu face compromisuri de dragul puterii. Al doilea ar fi cã partidul domnului Voiculescu fiind un partid mic are nevoie de o locomotivã doctrinarã si de imagine, alta decât antenele dânsului, ca sã se facã din ce în ce mai credibil si, astfel, sustinut de puterea televizorului, impune câte o mezaliantã oricui o acceptã. În acest fel, PNL-ul îsi loveste sustinãtorii dornici de demnitate si onoare în moalele capului si îi lasã fãrã replicã.

Ti asta pentru cã, oricât ar sustine domnul Antonescu cã rãul cel mare al României este Traian Bãsescu si nu Dan Voiculescu, acesta din urmã nu este câtusi de putin o persoanã cu un trecut imaculat, iar termenul de "Mogul" s-a asezat pe fruntea dânsului, ca marca pe scrisoare. Iar sustinãtorii PNL-ului nu vãd cu ochi buni asocierea. Pesemne cã cei din PNL au mizat cã impactul moral asupra nucleului dur de sustinãtori este mai mic decât impactul asupra nehotãrâtilor la alegerile viitoare, dacã mesajul va fi aruncat mediatic în piata de televiziuni si de ziarele trustului domnului Voiculescu. Existã si un punct comun al acestei asocieri si anume faptul cã amândouã partidele se declarã de dreapta. În contextul ãsta, sunt foarte curios cum va arãta o aliantã si cu PSD-ul de stânga, cum se vor filtra deciziile la nivel macro în interiorul acestui conglomerat si care va fi orientarea doctrinarã rezultatã. Ti, oricum, fãrã UDMR nu se poate face încã nimic.

Adicã de data asta iubim si trãdarea si pe trãdãtori, numai sã o înceapã odatã. Sunt sigur cã în cel mai bun stil mioritic, în cadrul oricãrei aliante, luptele intestine de tip hãis si cea, vor duce la pozitii ireconciabile care vor avea mai devreme sau mai târziu ca rezultat o ceartã urmatã de ruperea întelegerii. Dar pânã atunci baletul fãcut de domnul Crin Antonescu are ceva din dânsul, de împerechere al lighioanelor în perioada de rut, urmând sã vadã dânsul mai încolo, ce formã va avea progenitura, chiar dacã împerecherea este împotriva naturii. Important este sã-i iasã.

Ce mã nemultumeste este cã, în loc sã batã moneda mai mult pe solutii economice si sociale, pe modalitãti de luptã împotriva crizei si a sãrãciei, dânsul preferã sã se bazeze pe alimentarea urii electoratului împotriva actualior guvernanti, lãsând de fapt impresia cã ciolanul puterii este cel mai important lucru în viata dânsului. Sau a sustinãtorilor dânsului. Nu stiu ce va fi la alegerile din 2012, pentru cã mai e destul timp ca sã se defineascã strategia tuturor partidelor si aliantelor. Stiu însã cã mã intereseazã mai putin cine conduce tara, dacã mie, cetãteanul de rând, îmi merge mai bine. Adicã dacã am si pâine, nu numai circ.      Comentarii (3):

Sa fie un avantaj pentru Isarescu si pregatirea lui spre Cotroceni ? ... prietenii stiu de ce !

Total nerelevant! E timp sa se schimbe totul.As putea pune pariu ca pina la alegeri se strica ceva in interiorul oricarei aliante din cauza orgoliilor si din cauza modului de impertire a prazii...

si sa vedeti ca imediat a aparut si primul sondaj; alianta are 60 si ceva %, iar pt presedentie felix e inaintea lui base ... dar na, tot antenele :D

Lasa un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu - nu se publica)

cod securitate Cod securitateAlte articole:

 1. SIDA nu se vindeca cu Shakespeare, dobitocule....!!!
 2. Gemenii Toxici vor să guverneze!
 3. Tinutul Secuiesc e in Romania
 4. „Iubite Doamne, fă-mă prost!”
 5. Taxe contra demisie
 6. Viata intr-un bordel
 7. Rock...
 8. Scrisoare către mama mea
 9. Să fie nesimţirea o soluţie?
 10. Eurabia, un continent pe cale de aparitie !!
 11. Cum era mai bine pe vremea lui Ceausescu
 12. 5G-ul si vaccinul
 13. Emilia Popescu, Stefan Banuca Jr si azilul social
 14. De ce imi urasc conducatorii ?
 15. Primarul chel si tichia suspendata
 16. Eu cind iubesc, iubesc
 17. Să jure şefii de sindicate din vămi!
 18. Boureanu are, în sfârşit, dreptate
 19. Rãzbunarea lui Adrian Pãunescu
 20. Antonescu Robespierre

        Ultimele articole

        Ultimele comentarii