Adrian Furnicã

Maşina şi viaţa sexuală

Fac şi eu o propunere legislativă. Fiecare conducător de SUV sau maşină scumpă peste medie din România, o dată pe trimestru să fie obligat să conducă o zi prin traficul din Bucureşti un Trabant. Sau dacă nu prin Bucureşti măcar să facă un drum pe DN1 până la Ploieşti şi înapoi. Eu cred că ar fi cel mai bun tratament împotriva modului de transformare al individului indus de maşina pe care o conduce. Aş putea începe cu o propoziţie care să mă absolve de orice implicare ..."cercetătorii britanici au ajuns la concluzia"... dar nu. Îmi asum afirmaţiile următoare bazându-mă pe observaţiile şi experienţele proprii. Deci îmi iau permisiunea de a te descrie pe tine, posesorul tipic de SUV şi conducătorul lui. .. într-o societate în care valorile sunt date de mărimea portofelului, ca să folosesc un eufemism pentru contul din bancă, e clar că maşina pe care o conduci devine la prima vedere oglinda rangului social pe care vrei să te caţeri. Educaţia, cunoaşterea, bunul simţ ţi se estompează, dispar, intră într-un con de umbră şi fiinţa ta toată se poleieşte, se înnobilează în funcţie de mărimea maşinii, marca acesteia, numărul de cai putere şi indicativul de tip M,RS, X, 4x4, GTX ataşat pe spate sub siglă. Apoi, cu cât eşti mai sus, cu cât garda la sol a maşinii e mai mare cu atât creşti mai mult în înălţime, devii mai puternic, mai ager şi mult mai frumos, iar drepturile în trafic îţi cresc proporţional cu scăderea aceloraşi drepturi ale altor participanţi la trafic din maşinile mai mici. Fierul devine o prelungire a ego-ului dar şi un catalizator al exercitării forţei brute. Te împinge, îţi pompează adrenalina în sistem, te asmute.
Eşti măreţ, impozant, imperturbabil dar şi admirat, invidiat, respectat. Ce naiba, doar eşti regele şoselelor. Becurile puternice sunt obligate să ardă ceafa neînsemnatului şofer care are ghinionul să conducă tărtăcuţa din faţă şi să-l oblige să tragă pe banda întia ca tu să poţi trece maiestuos pe lângă prin numai o simplă apăsare pe pedală. Îndrăzneşte să nu se dea la o parte? Te apropii cât se poate de tare de el, îl presezi , laşi faza lungă să-l bronzeze pe spate, laşi semnalul stânga mergând ca şi cum l-ai depăşi şi îl îmbraci în sudalme de sus până jos de nici o apă din lume nu-l mai poate spăla de murdăria pe care i-o trimiţi. Şi bineînţeles că îl depăşeşti pe dreapta sau peste linia dublă continuă şi odataă ajuns în faţa amărâtului apeşi viguros pedala de frână ca semn al puterii şi superiorităţii tale. E un om deja trimis în neant, inexistent, o musculiţă care te-a deranjat meschin şi urât exact când impetuozitatea maximă îşi cerea drepturile ei. Apoi dispari impenetrabil doar o sută de mteri mai încolo unde alte insecte din trafic îndrăznesc să existe. Tu faci legea, tu stabileşti viteza legală şi evident toţi pierd priorotăţile în faţa ta. Dacă vreun poliţist îndrăzneşte să te oprească e vai de mama lui. Eşti liber să-l înjuri, să-l batjocoreşti, să-l insulţi, să nu te supui pentru că legea e doar pentru cilindree mică. Pui la bătaie conexiunile, cunoştinţele, aplombul maxim de care poţi da dovadă.
Dacă săramanul poliţist îndrăzneşte să-şi facă treaba pui mâna pe telefon şi suni unde şti tu mai bine şi cu un gest plin de lehamite îi întinzi omului legii telefonul ca să se convingă de relaţiile tale. Iar dacă îţi ia carnetul declari pe un ton detaşat că "oricum îl iau înapoi în două zile". Nu contează că ai o maşină devenită inutilă din cauza traficului din oraşele patriei şi de pe şoselele devenite neîncăpătoare, nu contează că de multe ori plăteşti pentru maşină mai mult decât valoarea casei în care locuieşti, nu contează nimic atâta timp cât argumentele pe care ţi le însuşeşti de la ceilalţi aparţinători de suv-uri sunt considerate ideale. Şi pentru că nu vrei să recunoşti că îţi pansezi orgoliul şi îţi potentezi eul nemăsurat cu poleiala maşinii scumpe declari la toată lumea că.... "e mai sigură maşina asta şi din când în când mă duc şi pe la ţară sau la munte". Nu mă interesează ce faci cu banii tăi şi nu am dreptul să te judec din punct de vedere finanaciar. Dar atunci când mă calci în picioare considerându-te superior doar pentru că maşina ta e mai scumpă decât a mea mă revolt. Din păcate o fac în sinea mea pentru că nu am puterea să educ mulţimea de impostori sociali apăruţi în traficul din România şi nici mitocănia din tine. Şi de aceea îmi doresc ca măcar odată pe trimestru să mergi o zi într-un Trabant ca să simţi şi tu cum se exercită păcatul trufiei asupra omului care consideră maşina o necesitate şi nu o prelungire imperios necesară a personalităţii. Să descoperi că în trafic trebuie să te adaptezi la condiţiile de mers şi că toţi cei care ne aflăm pe stradă avem o direcţie de mers, un scop şi nişte probleme care poate sunt la fel de importante ca ale tale. Acestea fiind zise mai vreau doar să fac câteva precizări....
1) Nu toţi conducatorii de SUV-uri sau de maşini scumpe se comportă aşa, dar datorită dimensiunilor acestor maşini aberaţiile conducătorilor lor sunt mai vizibile. Îi rog pe toţi cei care nu se regăsesc în acest comportament să ignore articolul de faţă.
2) Nu cred că dimensiunile maşinilor sunt alese invers proporţional cu satisfacţiile din viaţa sexuală aşa cum ămi sugera o prietenă de-a mea, psiholog... dar mă mai gândesc. Şi pentru că îmi doresc şi eu o răzbunare am să promovez ideea asta.
3) Nu cred că mitocania conducatorului auto creşte direct proprţional cu culoarea SUV-ului de la negru spre alb, deşi o legendă urbană spune că aşa ar cam fi.
4) Multe din atitudinile astea se regăsesc la mai multe categorii de participanţi la trafic.
5) Articolul meu nu poate fi considerat o discriminare, e o relatare a cunatumului experienţelor din trafic din ultimii 20 de ani.
6) Simţeam şi eu nevoia să mă descarc într-un fel.
7) ....si ultimul.... conduc acelaşi Logan alb diesel de 5 ani de care sunt foarte mulţumit şi cu care am bătut toată Europa fără probleme.
P.S.
Îmi vine să râd deja când mă gândesc că furtuna de înjurături se va abate pe forum …

Nici un comentariu pentru acest articol

Lasa un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu - nu se publica)

cod securitate Cod securitateAlte articole:

 1. Antonescu Robespierre
 2. Gigi Becali deputat sau scrisoare catre mine insumi
 3. Apararea inexistentei ? Cine sintem de fapt ?
 4. Cine uita, nu merita ! Ziua nationala a Veteranilor de Razboi...
 5. Nu aveti un foc ?
 6. Sa sune mobilizarea, sa ne dea cite o pusca la fiecare !!!
 7. Isteria salveaza Romania
 8. Taxe contra demisie
 9. Cum ne salveaza de sub darimaturi Oprescu
 10. La multi ani !!!
 11. Nu mai exista prietenie ?
 12. Natura moarta cu politicieni si inundatii
 13. Primarul chel si tichia suspendata
 14. Ia mai da-i Dracului pe toti !!
 15. Scrisoare către mama mea
 16. Rãzbunarea lui Adrian Pãunescu
 17. Să jure şefii de sindicate din vămi!
 18. De ce imi urasc conducatorii ?
 19. 23 de ani de la 13/15 iunie 1990
 20. Nu avem decit de pierdut

        Ultimele articole

        Ultimele comentarii