Adrian Furnicã

Gind pentru un fost prieten

Fostule prieten, incearca acum in preajma sarbatorilor sa faci un inventar sumar a oamenilor pe care ii mai ai in jurul tau carora sa le poti spune cu mina pe inima prieteni. Vezi daca in ultimii ani ai reusit sa-ti faci macar un prieten nou, macar o cunostinta careia sa poti sa-i dai un telefon atunci cind te va durea ceva, atunci cind iti va fi greu, atunci cind viata te va incerca…Sint sigur ca nu ai pe nimeni ! Sint sigur ca multimea de blesteme si ginduri negre pe care le-ai primit in ceruri este cu mult mai mare decit putinele multumiri pe care le-ai primit pe pamint. Eu stiu si nu pot decit sa incerc un sentiment de mila pentru tine…Pentru ca esti unul din putinii oameni pe care i-am cunoscut in viata si care este atit de singur si de urit de semenii lui. Mi-e mila si din pacate pentru tine o sa-mi fie si mai mila peste ceva vreme, pentru ca viata e cruda si la un moment dat le arata oamenilor ca tine si adevarata realitate . Aceea a vietii ciuntite, fara aripi si fara socluri pe care sa te cateri, fara cei din jur care te ajuta acum de frica si care vor avea si ei un cuvint de spus la judecata de apoi. Dumnezeu este acolo unde se numara si bune si rele si El nu a lasat niciodata lucrurile neplatite pentru ca sa sti, exista o masura in toate, un echilibru , o rasplata pentru fiecare gest pe care l-ai facut in viata. Nu ai simtit asta pina acum ? A amaneta sufletul pentru bani nu este o solutie pe termen lung. Este doar varianta prin care te inconjori de lingai si de interesati care te vor uri pentru banii tai. Prietenii nu au habar cita avutie ai si nici nu sint interesati de asta. Pe ei ii intereseaza numai daca te doare ceva ca sa iti poata intinde o mina curata . Mina intinsa de relatii e murdara si hida, lipsita de dragoste si de compasiune. Si cind nu vei mai putea plati ajutorul vei zacea intr-un colt al memoriei unora si altora, vei fi doar un fapt divers de la rubrica ratatilor. Nu uita ca batrinetea vine si odata cu ea vine si decantarea tuturor celor pe linga care ai trecut. Ce ramine ?
RESPECTUL se cistiga oferind respect si afectiune. Nu este dat de putere si nu se conserva prin teroare. Frica e un sentiment trecator. Ura insa e vesnica. Stiu asta de la tine pentru ca tu urasti cu mult mai multi oameni decit iubesti. Dar imi dau seama acum ca de fapt tu nu iubesti pe nimeni. Nici macar pe tine insuti. Si asta pentru ca tu nu iti doresti sa apartii . Tu iti doresti sa detii, sa ai , sa posezi , sa stapinesti…Si cu siguranta nu asta e cel mai important lucru in viata. Important e sa rizi, sa vorbesti, sa plingi din inima cu cineva alaturi, dar sa plingi treaz nu beat pe la colturi. Respectul inseamna apreciere a faptelor, a cine esti si ce sti sa spui, a tinutei dar nu cea vestimentara, a ceea ce faci cu miinile tale nu a ceea ce iei de-a gata, a ceea ce cistigi si nu a ceea iei de la altul…Respectul nu se masoara in bani.
ORGOLIUL nu este intotdeauna o calauza buna. Viata nu este o competitie fara sfirsit care te ia prin surprindere ca se termina brusc. Nu trebuie sa ai cea mai frumoasa masina si cele mai frumoase haine ca sa-ti pansezi orgoliul. El poate fi hranit cu numarul cartilor pe care le-ai citit, al cuvintelor pe care le folosesti, al aprecierilor pe care le primesti si de care sa fi mindru fara sa fi increzut. Orgoliul e bun atunci cint te impinge sa fi mai bun nu cind te pune in fruntea razbunarilor fara obiect. Greselile celor din jur sint de cela mai multe ori omenesti si se fac pentru ca Dumneze ne-a creat imperfecti si strimbi. Si de aceea toata viata, unii, incercam sa fim cit mai aproape de El in dorinta de a nu mai gresi. Si tot de aceea El ne spune sa iertam greselile celor din jur pentru ca si noi sa fim iertati. Eu te-am iertat pe tine pentru ca viata mi-a aratat ca exista si altfel de oameni. Cei care cu adevarat traiesc si care se bucura ca rasare soarele si nu sint doar tristi ca vine noaptea.
Ar mai trebui acum doar sa te ierti tu pe tine insuti dar asta e mult prea greu ….
Dar cine sint eu sa dau sfaturi ?...Imi cer iertare pentru indrazneala...

      Comentarii (3):

Lingai, pupincuristi, curve si alte oratanii, cate un exemplar, hai doua din fiecare specie, care au crezut ca atunci cand Arca se va scufunda, Noe o sa-i salveze. Teapa...Noe si-a luat A4

Bai Adriane, amandoi sunteti Adrian ;) crezi ca elefantul schilod de suflet si cu A4 pricepe metofora?

Frumos... adevarat...

Lasa un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu - nu se publica)

cod securitate Cod securitateAlte articole:

 1. Dacă am avea şi noi polonezi…
 2. Doamnelor şi domnilor doctori, respect…
 3. Armata nu e bal mascat
 4. Să fie nesimţirea o soluţie?
 5. Să jure şefii de sindicate din vămi!
 6. Oprescu la Balaceanca !!. Internat, nu in vizita de lucru.
 7. O campanie cu miros de hazna
 8. Pescarusul lui Claudiu Goga sau Cehov contemporanul la Teatrul de Comedie
 9. Eu cind iubesc, iubesc
 10. Dorul de motoreta Mobra
 11. Helmis, intre The Dark side of the Moon si Wish you Were here...
 12. Nu pot sa-l sufar pe Marx
 13. Ia mai da-i Dracului pe toti !!
 14. La dracu cu Pasarea Phoenix
 15. Guvernarea nu e concurs de frumuseţe
 16. Fotbalul se joacă în altă parte
 17. Nea Gogu de la scularie
 18. Cu capul in pamint
 19. Nu avem decit de pierdut
 20. Un ceaun la fiert numit Romania

        Ultimele articole

        Ultimele comentarii