Adrian Furnicã

Cum isi bate joc HP de parteneri

Colonialistii din Romania sau cum isi bate joc de parteneri HP


E criza si asta stie toata lumea. Nu mai trebuie sa o spun eu dar nu gaseam alt inceput pentru un text care are menirea de a-mi potoli setea de razbunare si a-mi domoli ura pe care o am fata de toate multinationalele care activeaza in Romania, venite din tari in care orice practica similara cu cele pe care le au aici ar fi amendate imediat. Problema generala in cadrul acestor institutii nu este in mod special expatul care, incompetent fiind este trimis sa-si exercite neputiinta in teritorii cu bastiansi gata sa-si vinda sufletul pentru margele colorate de sticla ci chiar aborigenul care odata ajuns la mina invadatorului increzut si angajat fiind sa duca politica de spoliere a acestuia, inzeceste si chiar insuteste atitudinea de colonist incult si rob al unor proceduri absurde de multe ori neaplicabile. Crezind ca masa bogatilor i s-a deschis pentru ca e mai destept decit ceilalti si nu doar unei pronii ceresti care i-a permis sa acceada pe scara sociala datorita unui salariu ceva mai bun, romanul simplu, normal, transformat in arendas de conceptii corporatiste pune biciul nemilos pe semenii lui fara sa mai treaca prin filtrul gindirii ordinele primite avind grija sa nu-si supere stapinul care nu are alta grija deict sa-i fluture prin fata ochilor noua colectie de zdranganele si licori pentru care trebuie sa lupte , nu gluma.
Si uite asa ajung la miezul problemei sau mai bine zis la ce anume mi-a dat ghes sa scriu tidula de fata.
Deschid ca orice manager ce se respecta la prima ora Ziarul Financiar ca sa mai vad ce se scrie despre saraca viata noastra de truditori in ale businessului si ce vad ? Prima poza din ziar este a lui Radu Enache, un vajnic manager al Haspeului Roman care declara ca sistemul implementat de domnia sa la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este un success, asta desi oamenii mor pe la cozi in incercarea de a-si obtine un drept si anume o adeverinta.Imediat imi aduc aminte ca am cerut de nenumarae ori suportul acestori domni pentru a obtine un statut pe care cifra de vinzari cu dinsii mi-l da de drept, conform normelor lor interne. Si pe care nu-l obtin pentru ca onor domniile lor sustin ca firma la care lucrez nu are reputatie buna. Dupa sapaturi seculare care au durat aproape o luna mi se spune ca este vorba de o firma care are din intimplare un nume asemanator dar ca in ciuda elucidarii misterului, firma mea tot nu va primi statutul asteptat. De ce ? Uite asa, pentru ca nu vrea muschii lui HP. Daca dai telefon la ei, toti sint in sedinte, sint la parteneri, sint plecati in business trip sau in concediu, grija fata de cei care le vind produsele fiind trecuta in plan secundar fiind evident mai importanta lauda de sine la superiorii lor decit ajutorarea celor care vind propriu zis produsele. Astia pot sa astepte. Si asta o fac niste indivizi care sustin ca bunul renume e important in timp ce firma lor e banuita de practice ilegale . Iata ce scrie presa:

“Inspecţiile s-au desfăşurat în cadrul investigaţiei declanşate de Consiliul Concurenţei, în urma unei plângeri privind o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă naţionale şi comunitare de către societatea HP România.”

Hopa !! Cum asa ??? Tocmai ei , luptatorii vajnici pe tarimul bunei reputatii, cei care refuza acordarea de statute partenerilor pe motiv de zvonistica neintemeiata, cei care se zbat in tacere pentru a pastra aura de sfinti pe care si-au construit-o cu grija sint anchetati pentru practice urite ?? Incredibil…I-auzi mai departe:

“Avem suspiciuni privind un posibil abuz de poziţie dominantă al societăţii HP România, manifestat printr-un comportament discriminatoriu în relaţia cu unul dintre partenerii săi contractuali. Acest lucru poate afecta concurenţa pe piaţa comercializării consumabilelor pentru echipamente de printare marca HP şi a serviciilor conexe', a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu”


Ce s-ar fi intimplat oare daca firma mea ar fi fost implicata in asa un scandal ? Oare s-ar fi pus batista pe tambal ca in cazul asta ? Dar sa mai spicuim din presa:Autoritatea pentru protectia concurentei din Coreea de Sud (FTC) a demarat un control la birourile HP vinerea trecuta, iar inspectorii au ridicat inregistrari si documente si au chestionat angajatii acestei companii, potrivit cotidianului Korea Times”


Hopa din nou !! Cum naiba se intimpla si acolo ?? Si cu cine ?? Cu luptatorul din umbra pentru dreptate si buna reputatie, cel care refuza statutele de ei fixate colaboratorilor din cauza unor speculatii din presa. Incredibil . Si unde nu mai pui ca mie imi refuza acordarea statutului de Prefered Partner din cauza unor articole din ziar despre alta firma !! Dar sa mai citim din presa:

„Hewlett-Packard va plati 55 de milioane de dolari pentru a solutiona acuzatiile de frauda in legatura cu mai multe contracte pe care le are cu Guvernul Statelor Unite”

Hopa a treia oara !! Ce-i asta fratilor ?? Speculatii de presa ? Sau in SUA aveti voie si asta nu se pune ?? Mi se pare mie sau sinteti in rahat in ceea ce priveste buna reputatie ?? Sau forte oculte si dusmanoase va pun la colt in incercarea de a va lua luciul de onorabilitate pe care il afisati plini de aroganta ?? Sa revenim insa la presa noastra cea de toate zilele:


“O ancheta a politiei a scos la iveala faptul ca afacerea cu identificarea animalelor a fost planuita cu cel putin un an inainte, cand au avut loc "licitatiile" pentru sistemul de Intranet al Autoritatii Veterinare. In dosarul penal rezultat sunt invinuite patru persoane, printre care si un director de vanzari al HP Romania, acuzat de complicitate la trucarea licitatiilor”

Hai mai copii, chiar asa ?? Sa stiti ca astia din presa au ceva cu voi ! Fac ei ce fac si va apare numele in presa. Dar ce te faci cind tot mai multe stiri negative vin sa puna in lumina tot mai proasta numele vostru ? Ia uite aici :

“Un adevărat campion al costurilor de achiziţie e softul folosit de Casa Naţională de Sănătate, produs cu ajutorul unor giganţi ai lumii informatice gen Hewlett Packard sau Oracle şi care a crăpat de curând. Ca urmare, angajatorii s-au bulucit la cozi în ger, timp de 5-6 ore pentru a putea depune nişte hărtii în care anunţau că vor să dea bani statului”


Sau :

“Ajuns acasă, contribuabilul poate găsi (mai mult din noroc, pentru că instrucţiuni nu sunt) o extensie a programului informatic cumpărat de la ditamai HP-ul. Programul DBF-2-EMAIL propriu zis are un singur rol, uimitor ca nivel tehnologic: trimite un email !!
Nu, nu produce el fişierele, fişierele sunt produse cu alt program (pentru care eventual cumperi licenţa de utilizare). El doar trimite mailul cu acele fişiere ataşate”Sau ( aveti grija, asta e in engleza):

“Hewlett-Packard (HP) has agreed to pay a $425,000 civil penalty for failing to immediately report to the U.S. Consumer Product Safety Commission (CPSC) that their lithium-ion battery packs posed a fire and burn hazard to consumers”Mie mi se pare totusi ca buna voastra reputatie, aparata cu atita ardoare de voi si de bastiansii care amusineaza pentru voi piata din Romania nu are de suferit. Voi sinteti niste zei care din Olimpul muntelui de bani pe care il aveti va permiteti orice abuz fata de parteneri, orice atitudine de sfidare, orice manifestare de incompetenta si obraznicie pentru ca sinteti, nu-I asa, un dinozaur mare si frumos care poate scoate capul mindru si semet deasupra excrementelor pe care singur le produce ca sa-I fie luminata fata surizatoare de catre soarele blind al bunei reputatii.

Asa ca va transmit acest mesaj:

Nu am in viata nici un ideal care sa contina vinzarea de produse HP ci doar piata imi dictaza aceasta operatiune din ratiuni numai de ea stiute. Sint un comerciant si trebuie sa ma supun legilor comertului si deci cererii clientilor. Imi dau silinta sa aduc cit mai mult profit firmei unde lucrez si parte al acestui profit ar trebui sa se faca si cu produsele voastre, de aceea incerc sa le vind. Fac tot ce pot ca sa intru in regulile voastre comerciale si concurentiale. Am fost intotdeauna corect iar firma pe care oconduc de asemenea. Mi-am facut target-urile conform plafoanelor voastre si am avut o relatie corecta fata de produsele voastre bune sau proaste. Cu toate acestea imi refuzati statutele create chiar de voi datorita unor motivatii absurde, false, incorecte si pe baza unor informatii gresit interpretate culese din presa care iata, nici pe voi nu va iarta atunci cind gresiti. Va rog ca in cel mai scurt timp sa remediati aceasta stare de fapt si sa intrati in canoanele chiar de voi trasate ca sa putem sa ne desfasuram activitatea dupa niste reguli acceptabile.


Nici un comentariu pentru acest articol

Lasa un comentariu
Nume (obligatoriu)
Email (obligatoriu - nu se publica)

cod securitate Cod securitateAlte articole:

 1. B 31 SPP
 2. Mascariciul regelui se aproie de tron !
 3. Sorin Oprescu minte sau se inseala?
 4. Avertizare extrem de serioasa!!
 5. Imposibila casatorie va avea loc?
 6. Lacrimile imi uda barba
 7. Mihaela Radulescu arde distantele...
 8. Articol imbecil in Romania Libera...
 9. Pat Metheny si seara de luni
 10. Sa ne faca Bianca lista meseriilor pe care le-a incercat
 11. Nu stim sa protestam
 12. Ioan Grosan si colaborarea cu securitatea
 13. Dan Tapalaga te urasc si pe tine !!
 14. Relansarea economica e sigura asa
 15. Prostia si nesimtirea sint pandemice
 16. De azi sint clarvazator !
 17. De ce Bianca Dragusanu??
 18. Urmarire sexuala ?
 19. Tichia de margaritar redivivus
 20. O multime de prosti

        Ultimele articole

        Ultimele comentarii